IBU GLEDA U UZBUDLJIVU BUDUĆNOST NA SASTANKU S PREDSJEDNICIMA NF POVODOM 30. OBLJETNICE

04.07.2023.

Sastanak predsjednika NF (Nacionalnih federacija) i IBU-a održan je od 30. lipnja do 2. srpnja 2023. u Beču povodom 30. godišnjice federacije i bio je usredotočen na to kako osigurati budućnost sporta u narednim desetljećima.

Predsjednik IBU-a Olle Dahlin otvorio je sastanak s pregledom značajnog napretka koji je postignut i pohvalio je nacionalne saveze za neprocjenjivu ulogu koju su odigrali u unapređenju sporta diljem svijeta. Rekao je da IBU ide ispred plana sa strateškim planom „Target 26“.

Postavljaju se planovi kako bi se osiguralo da IBU postigne svoje poslovne ciljeve do 2030. Provesti će se 15-mjesečni akcijski plan kako bi se odgovorilo na ključne izazove koje su identificirali nacionalni savezi tijekom definiranja proširenog plana Target 2030.

Sastanak je uključivao brojne interaktivne panel rasprave kako bi se potaknula rasprava o općim ciljevima IBU-a.

Glen Killane, izvršni direktor Eurovision Sport, European Broadcasting Union, pozvao je čelnike NF-a da pomognu u izgradnji veza sa svojim domaćim televizijama.

Dr. Marc Olefs, voditelj klimatskih istraživanja, Geosphere Austrija, osvrnuo se na održivost i zimske sportove te ulogu koju sportske organizacije mogu imati.

Panel rasprave okupile su predstavnike nacionalnih saveza da raspravljaju o ključnim pitanjima koja utječu na biatlon: privlačenje više djece i mladih u sport; procjena i povećanje komercijalne vrijednosti biatlona; i postizanju vrhunskih rezultata.

Na Predsjedničkom sastanku i proslavi obljetnice sudjelovao je i Predsjednik HBS gosp. Lucian Vukelić kao i glavni tajnik Robert Kontak.