MATIJA LEGOVIĆ JUNIORSKI PRVAK NA SVJETSKOM PRVENSTVU U LJETNOM BIATLONU

27.08.2023.

Zadnji dan svjetskog prvenstva u ljetnom biatlonu, u Slovačkom Osrbliu, za juniore su na rasporedu bile “pursuit” utrke gdje je Matija Legović dominantno pobijedio.

Legović je krenuo u utrku kao 4. iz subotnjeg sprinta, s 12 sekundi zaostatka. Već u prvom krugu nadoknadio je taj zaostatak te stigao na pucanje s vodećim, Ukrajincem Borkovskyijem. Obojica su na prvom ležećem imala po jedan promašaj te se borba nastavila i u drugom krugu, međutim u preostala tri pucanja, Legović je pogodio sve mete, dok su ostali morali u kazneni krug. Legović je na kraju slavio s minutom prednosti pred drugo i trećeplasiranim Ukrajincima Vitalliijem Mandzynom i Bohdanom Borkovskyijem.

“Općenito na ovom svjetskom prvenstvu nisam očekivao ovakvu formu na stazi, ali također ni tako dobro pucanje na današnjoj utrci. Kroz cijelu utrku bio sam okružen Ukrajincima koji su mi na neki način davali ritam utrke.

Ovo je moja prva zlatna medalja na svjetskom juniorskom prvenstvu koju sam dugo čekao, ali sa ovakvim pucanjem i trčanjem napokon je došao i taj rezultat.”

Matija Legović

Naš drugi predstavnik Filip Crnić, nakon borbe s virozom i umora ipak uspio završiti utrku na 52. mjestu.