PRVI PUT U HRVATSKOJ USPJEŠNO ODRŽAN IBU REGIONALNI BALKAN BIATLON LJETNI KUP

04.09.2023.

Proteklog vikenda, od 1. do 3. rujna u Delnicama je po prvi put u Hrvatskoj održan regionalni IBU Balkan kup u ljetnom biatlonu. Natjecanja u disciplini sprint održana su u petak i nedjelju. Na startu se našlo 60-ak biatlonki i biatlonaca iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Rumunjske, Srbije i naravno Hrvatske, a natjecali su se i sportaši iz Slovenije, iako izvan službene konkurencije u okviru Otvorenog prvenstva Republike Hrvatske.

Medalje za četvero hrvatskih predstavnika

Hrvatsku je predstavljalo 14 sportaša. Prvog dana natjecanja, Hrvatska nije imala predstavnika u kategorijama muškarci i žene te su pobjedili Aleksa Vuković i Anastasija Vojinović iz BiH. U kategoriji kadeta slavili su Matija Legović i Lamija Salihagić iz Srbije, a naš Filip Crnić osvojio je 2. mjesto.

Drugi dan natjecanja zlatom su se okitili Krešimir Crnković i Anika Kožica, a u kategoriji kadeta Matija Legović te Raya Adzhamova iz Bugarske.

Uspješna organizacija

Tehnički organizator natjecanja bio je Biatlon klub Goranin Delnice koji je uz potporu IBU-a i Hrvatskog Biatlonskog Saveza osigurao da se sve održi na nivou koji zahtjeva ovakav rang natjecanja. U pripremi i organizaciji sudjelovalo je oko 40 volontera.

Dodajmo i da je u subotu održana međunarodna dječja utrka za kategorije U12 i U14 na zračnoj puški.

Rezultati: