SVJETSKI KUP HOCHFILZEN – ANIKA KOŽICA DO NAJBOLJEG REZULTATA, DVIJE SEKUNDE OD PURSUITA

09.12.2023.

U petak su naši biatlonci Krešimir Crnković, Matija Legović i Anika Kožica prvi puta ove sezone nastupili na Svjetskom kupu i to u Austrijskom Hochfilzenu. Na rasporedu su bili sprintevi u obje kategorije.

Za muški dio ekipe dan nije bio najsretniji. Krešimir Crnković odlično je krenuo u utrku, čak s blagom prehladom, na stazi nije gubio previše vremena u odnosu na najbolje. Prvi ležeći odradio je s jednim promašajem, ali su problemi nastali na drugom pucanju gdje je zbog problema s oružjem izgubio minutu i pol vremena i puno pozicija te na kraju završio na 82. mjestu. Matiji također nije išlo na strelištu. S tri kaznena kruga u ležećem i dva u stojećem stavu nije bilo šanse za bolji rezultat te je na kraju završio 96.

Drugi dio dana bio je nešto uspješniji za našu ekipu. Anika Kožica uspjela je pogoditi sve u ležećem stavu te promašila jednu metu u stojećem stavu. Zadnji krug borila se za ulazak u prvih 60 što bi osiguralo nastup na današnjem pursuitu i mogućnost za hvatanje još boljeg rezultata. Nažalost, u gustoj konkurenciji u konačnici su nedostajale 2 sekunde za prvih 60 i završila je na 62. mjestu.

“S obzirom da se nisam baš najbolje osjećala na stazi prošli tjedan, a i prije same utrke, zadovoljna sam s rezultatom. Naravno da se malo grizem radi te dvije sekunde, a i radi onog jednog promašaja na stojećem. U zadnjem krugu je malo ponestalo snage, ali dala sam sve od sebe i probat ćemo idući tjedan to još bolje odraditi. ”

Anika Kožica

Foto: NordicFocus

“Ni sam nisam siguran što se točno dogodilo nakon prvog metka na stojećem. Nešto se zaglavilo u zadnjem ciljniku i jednostavno nisam ništa vidio. Prvo sam probao to sam ispuhati, ali na kraju nije bilo druge nego pozvati pomoć suca koji mi je dodao iglu s kojom sam to riješio. Iako sam nakon toga sve pogodio, utrka je već bilo gotova za mene s toliko izgubljenog vremena”

Krešimir Crnković